Skip to content

Stockholms Advokatbyrå AB

ÄR DU MISSTÄNKT FÖR BROTT?

 

Om Du är misstänkt

Om du är misstänkt för ett brott blir du normalt kallad till ett förhör där polisen ska berätta vad du är misstänkt för och fråga dig hur du ställer dig till misstankarna, dvs om du erkänner eller förnekar. Oftast får du dessutom svara på ett antal andra frågor kring den gärning du är misstänkt för, t.ex vad du vet om andra misstänkta eller vad du gjorde vid tidpunkten för gärningen. 

Om det är ett allvarligt brott eller om polisen tror att du kommer att försöka hålla dig undan kan de istället hämta dig till förhör.

 

Advokat vid förhör

Om det inte handlar om ett mycket allvarligt brott kommer polisen att kalla dig till förhör utan att du har någon advokat. Då kommer du istället under eller efter förhöret få frågan om du vill ha en försvarare om det blir en rättegång. Vår erfarenhet på Stockholms Advokatbyrå är att det är bättre ju tidigare under utredningen din försvarsadvokat blir inkopplad i ärendet, och särskilt viktigt är att du har en försvarare när du ska på polisförhör.

 

Försvararen är med under förhöret och ser till att det allt går rätt till, men minst lika viktigt är att du och din försvarare hinner träffas innan förhöret och gå igenom vad som är viktigt att tänka på under förhöret.Om du blir kallad till ett polisförhör bör du därför genast kontakta en brottmålsadvokat. Om du ringer oss på Stockholms advokatbyrå ser vi till att domstolen snabbt får in en begäran om offentlig försvarare för dig. Vi kommer också meddela polisen att förhöret inte kan hållas förrän det finns ett beslut om offentlig försvarare, allt för att se till att din försvarare hinner träffa dig innan förhöret och förbereda dig på bästa sätt.    

brottmalistockholm-2

Om någon anhörig till dig har gripits av polisen

När en person blir gripen och anhållen får den personen normalt inte ringa sina anhöriga för att berätta om vad som hänt. Om den gripne är under 18 år ringer polisen till föräldrarna och berättar om gripandet.

När det gäller vuxna personer är det dessvärre ovanligt att polisen ringer. De anhöriga lämnas därför i ovisshet om vad som har hänt, och tvingas ringa runt till sjukhus och myndigheter för att söka efter information om sin saknade släkting eller vän. Det kan dröja ända upp till 3-4 dagar innan anhöriga får klart besked var deras vän eller släkting finns. Ofta hinner personen bli häktad innan familjen ens fått veta att den anhörige är misstänkt för brott.

Om du misstänker att någon du känner har gripits av polisen kan du ringa till oss på Stockholms Advokatbyrå. Vi hjälper dig att ta reda på om din anhörige är gripen, var han eller hon finns och vem som är ansvarig för polisutredningen om en sådan pågår. Vi ordnar också så att du får namnet på de poliser och åklagare som är ansvariga för ärendet. Om vi kommer in tidigt i ärendet kan vi även se till att din anhörig får en försvarsadvokat från Stockholms Advokatbyrå. Om din anhörig redan fått en advokat som han är missnöjd med kan vi se till att han får möjlighet att byta till en mer en erfaren och kompetent försvarsadvokat. 

Ring oss så tar vi reda på vad som hänt din anhörige.

Tel 08-650 28 50